Liceu Știri generale

ILFOV | Sprijin pentru tinerii care vor să învețe o meserie de pe băncile școlii

Tinerii din județul Ilfov au la dispoziție două proiecte prin care au posibilitatea să învețe o meserie în cadrul liceelor tehnologice, ,,Școală Meserie Viitor” și ,,Educația schimbă vieți”. Acestea sunt realizate de Consiliul Județean, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, cu scopul de a-i motiva pe elevi și a-i ajuta să-și aleagă un traseu profesional, la finalul gimnaziului, potrivit unui comunicat de presă al CJ Ilfov.

,,Având în vedere faptul că în județul Ilfov sunt licee tehnologice situate în localitățile Buftea, Chiajna, Brănești, Ciorogârla, Dragomirești Vale, Voluntari, în cadrul cărora sunt înscriși elevi care provin din întreg județul, Consiliul Județean Ilfov realizează începând din luna aprilie o campanie de promovare a învățământului dual cu scopul de a spori numărul de elevi, de a atrage cât mai multe companii private și pentru a oferi calificările necesare pe piața locală a muncii.  În cadrul acestei campanii, ne propunem, cu sprijinul Societății de Transport București STB SA, să realizăm promovarea ofertei educaționale în mijloacele de transport în comun, din județul Ilfov, pentru a fi cât mai vizibile părinților, companiilor partenere și copiilor dornici să învețe o meserie.„, se arată în comunicat.

Printre avantajele pe care le au tinerii ilfoveni, în cadrul acestor inițiative, se numără transportul gratuit și prânzul, asigurate în perioadele de practică. La acestea se adaugă burse în valoare de 500 de lei lunar, în timpul școlii. Tinerii vor avea posibilitatea să se angajeze la companiile unde își desfășoară practica, la finalul celor trei ani de studii.

Unitățile de învățământ înscrise în programele CJ Ilfov

– Liceul Tehnologic ,,Barbu A. Știrbey”, Buftea;
– Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu”, Snagov;
– Liceul Tehnologic ,,Pamfil Șeicaru”, Ciorogârla;
– Liceul Tehnologic ,,Cezar Nicolau”, Brănești.

Proiectele ,,Școală Meserie Viitor” și ,,Educația schimbă vieți” sunt realizate în conformitate cu Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov 2020-2030, după cum se mai arată în comunicatul de presă al Consiliului Județean Ilfov.

Sursa foto: Facebook / Liceul Tehnologic ,,Pamfil Șeicaru”, Ciorogârla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.