Pregătitoare Știri generale

Încep înscrierile în clasa pregătitoare

Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare, în perioada 11 aprilie – 10 mai 2022. Aceștia pot completa cererea-tip disponibilă online sau pot merge direct la unitatea de învățământ la care este arondat copilul. Cei care aleg înscrierea prin metoda online vor fi nevoiți să meargă la școală cu dosarul complet, pentru validarea solicitării.

Cererea-tip cuprinde datele personale ale părintelui, respectiv părinților, datele personale ale copilului, datele de contact și date despre școala la care se solicită înscrierea. ,,Cererea-tip de înscriere se poate completa online, transmite prin e-mail, prin poștă sau se poate depune la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului, în perioada prevăzută de Calendarul înscrierii în învățământul primar.”, se arată în metodologia înscrierii în clasa pregătitoare.

Sursa foto: captură Ministerul Educației

Copiii care la 1 septembrie nu vor avea șase ani împliniți și care au mers la grădiniță se pot înscrie în clasa pregătitoare, pe baza recomandării de la unitatea de învățământ preșcolar.

,,În situația copiilor menționați la alin. (1) care au frecventat grădinița, înscrierea în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinților, în baza recomandării eliberate de unitatea de învățământ cu nivel preșcolar. Solicitarea de eliberare a recomandării prevăzute la Anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezenta Metodologie poate fi depusă direct la unitatea de învățământ sau transmisă prin poștă/mijloace electronice. La solicitarea părintelui, unitatea de învățământ cu nivel preșcolar poate transmite recomandarea și prin poștă cu confirmare de primire sau prin mijloace electronice.”.

Părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de șase ani până la data de 31 august inclusiv au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, potrivit metodologiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.