Știri generale

RUSIA | Atac armat într-o grădiniță! Doi copii și o educatoare, uciși

Un bărbat a deschis focul marți într-o grădiniță din regiunea Ulianovsk, în centrul Rusiei, ucigând doi copii și o educatoare înainte de a se sinucide, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al autorităților regionale. Din primele informații, motivul atacului ar fi fost o dispută familială.

,,Potrivit informațiilor preliminare, au avut loc împușcături într-o grădiniță. Doi copii au murit, un profesor și atacatorul.”, a declarat pentru AFP Dmitri Kamal, un purtător de cuvânt al regiunii Ulianovsk. Potrivit agențiilor de presă ruse, care citează forțele de ordine, motivul împușcăturilor ar putea fi o dispută familială.

Adjunctul și fostul guvernator al regiunii, Serghei Morozov, a declarat pentru agenția de presă Ria Novosti că au murit o tânără educatoare și doi copii născuți în 2016 și 2018. Canalul Telegram Baza, cunoscut pentru legăturile sale cu forțele de securitate, a relatat că bărbatul a intrat în școală în timpul programatului de somn, înarmat cu o pușcă de vânătoare.

Atacurile mortale cu arme de foc, în special în școli, au devenit tot mai frecvente în Rusia în ultimii ani. Președintele Federației Ruse consideră fenomenul drept unul ,,importat din Statele Unite, ca un efect pervers al globalizării„. Acest lucru a dus la înăsprirea legislației privind portul de arme.

În septembrie 2021, un student de 18 ani a deschis focul cu o pușcă de vânătoare la Universitatea Perm din Urali, omorând șase persoane și rănind aproximativ 30. În mai 2021, un tânăr de 19 ani a tras în fosta sa școală, ucigând șapte elevi și doi profesori. Cel mai sângeros schimb de focuri de armă a avut loc în octombrie 2018, când un elev de liceu a ucis 19 persoane înainte de a se sinucide la un liceu din Kerch, în peninsula anexată Crimeea.

Sursa foto: unsplash / Max Kleinen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.