Știri generale

TEHNOLOGIE | Elon Musk a cumpărat platforma Twitter

Omul de afaceri Elon Musk a achiziționat platforma Twitter, în urma unei tranzacții de 44 de miliarde de dolari. Rețeaua are 217 milioane de utilizatori. Mesajele celui mai bogat om al lumii în privința acestei achiziții fac referire la ,,libertatea de exprimare pe platformă” și la ,,deblocarea potențialului extraordinar” al Twitter.

Twitter a a acceptat acordul de preluare a companiei de către proprietarul Tesla și SpaceX. În urma tranzacției, Elon Musk va controla o rețea cu 217 milioane de utilizatori și cu un rol influent în modelarea agendei politice și mediatice de ambele părți ale Atlanticului.

Recent, informația potrivit căreia Elon Musk a devenit unul dintre cei mai mari acționari ai Twitter a făcut înconjurul lumii. Aceasta a fost urmată de știrea că omul de afaceri a refuzat un loc în consiliul de administrație, dar în schimb și-a propus să cumpere compania, totul în mai puțin de o lună.

Tranzacția vine după ce Musk a dezvăluit săptămâna trecută că a obținut o finanțare de 46,5 miliarde de dolari pentru a achiziționa compania. Consiliul de administrație al Twitter s-a reunit duminică pentru a evalua oferta.

,,Sper că și cei mai răi critici ai mei rămân pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare.”, a declarat Elon Musk, luni, pe Twitter.

Cel mai bogat om din lume a subliniat, în mod repetat în ultimele zile, că obiectivul său este de a susține libertatea de exprimare pe platformă și de a lucra pentru a debloca potențialul Twitter.

,,Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi platforma pentru libertatea de exprimare în întreaga lume și cred că libertatea de exprimare este un imperativ pentru o democrație funcțională.”, a precizat Musk în scrisoarea sa de ofertă către Twitter.

,,Cu toate acestea, de când mi-am făcut investiția, îmi dau seama acum că societatea nu va prospera și nici nu va servi acestui imperativ societal în forma sa actuală. Twitter trebuie să fie transformată ca o companie privată.”, a mai transmis Elon Musk.

Sursa foto: unsplash / Jeremy Bezanger

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.