Știri generale Universitate

PREMIERĂ | Universitatea ,,Dunărea de jos” din Galați, proiect prezentat în Parlamentul European

Universitatea ,,Dunărea de jos” din Galaţi este prima unitate de învățământ superior din România care prezintă un proiect în Parlamentul European. Este vorba despre proiectul de cercetare REXDAN, în valoare de 20 de milioane de euro. Informarea a fost făcută joi de biroul de presă al instituţiei, într-un comunicat de presă.

,,Rectorul Universităţii ‘Dunărea de jos’ din Galaţi, prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu, europarlamentarul Dan Nica, alături de Jean-Eric Paquet, directorul general de la DG Research and Inovation, au prezidat întâlnirea la care, pe lângă delegaţia universităţii, au participat Aida Liha Matejicek, Head of Unit – Administrative Capacity Building and Programme Implementation II, DG REGIO, Apostolia Kara,ali, Head on Unit, Unit R&I Actors and Research Careers, Michael Vorlander, Head of Unit, Education and Research, Permanent Representation of the Federal Republic of Germany, reprezentanţi ai Serbiei, Austriei, Republicii Moldova, Bulgariei precum şi numeroşi europarlamentari. Infrastructura de cercetare, prin componentele fixă şi mobilă, este unică în Europa, fiind apreciată la scenă deschisă de către toţi specialiştii europeni.„, se arată în comunicatul universităţii gălăţene.

Universitatea „Dunărea de jos” va avea, prin proiectul REXDAN, cea mai mare navă de cercetare din Uniunea Europeană. Construcţia acesteia a început la Şantierul Naval Giurgiu în 2021. Vasul, care va acoperi din punct de vedere al cercetării peste 2.000 kilometri din apele interioare ale Uniunii Europene, va fi gata în 2023.

Finanţarea construcţiei navei de cercetare şi dotarea acesteia cu echipamente de cercetare de ultimă generaţie se realizează prin proiectul ,,Sistem integrat pentru cercetarea şi monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea”, REXDAN, cofinanţat prin Programul Operaţional Competitivitate. Valoarea totală a proiectului este de 91.972.096,30 lei.

Sursa foto: Universitatea ,,Dunărea de jos” din Galați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.