Învățământ Știri generale

DOLJ | Craiova găzduiește Competiția Națională ,,Școala Europeană”

La Craiova s-a deschis, marţi, Competiţia Naţională ,,Şcoală Europeană”. Evenimentul, lansat prima dată în 2004, este recunoscut de instituţiile europene, transmite Agerpres.

,,Competiţia pentru obţinerea certificatului ‘Şcoală Europeană’ este recunoscută de instituţiile europene ca un bun exemplu de susţinere şi valorizare a parteneriatelor şcolare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Certificarea şcolilor cu titlul ‘Şcoală Europeană’ conferă recunoaştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile pe care aceste şcoli le fac pentru menţinerea titlului obţinut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi şi noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătăţire a managementului şcolar şi la dezvoltarea unei culturi organizaţionale solide. Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, competiţia pentru obţinerea certificatului ‘Şcoală Europeană’ este recunoscută de instituţiile europene ca un bun exemplu de susţinere şi valorizare a parteneriatelor şcolare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale.„, a declarat Daniel Ion, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj.

Oficialul a afirmat, la deschiderea oficială a evenimentului, care a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Dolj, că această competiţie se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale Erasmus+. În plus, șeful ISJ Dolj a arătat că, în cadrul competiției, vor fi evaluate calitatea şi coerenţa managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi impactul pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

Elevii Daria Iancu şi Mihai Cealîcu, din clasa a XI-a de la Colegiul Naţional ,,Fraţii Buzeşti” din Craiova, au prezent proiectul Erasmus+ „Mission Based Learning” al colegiului, proiect care a obţinut locul I la una dintre competiţii. Elevii buzeşteni au realizat un site turistic de promovare a municipiului Craiova, intitulat Discover Craiova. Cei doi elevi au spus că prin acest proiect, împreună cu colegii lor, şi-au putut testa cunoştinţele învăţate prin activităţi practice şi au fost încurajaţi să testeze noi metode pentru a învăţa, cum ar fi cercetarea şi documentarea la muzeele din Craiova, la bibliotecă sau la Arhivele Naţionale.

La deschiderea Competiţiei Naţionale ,,Şcoală Europeană” au participat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, prefectul Daniela Barbu, viceprimarul Rela Filip, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Dolj, Elena Cocoş, inspectori şi cadre didactice.

Sursa foto: Facebook / ISJ Dolj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.