Grădiniță Știri generale

Înscrierile la grădiniță încep în 30 mai, iar reînscrierile, din data de 16 mai

Înscrierile la grădiniță, în anul școlar 2022 – 2023, pentru copiii cu vârste cuprinse între trei și cinci ani încep în data de 30 mai, potrivit Ministerului Educației. Copiii care frecventează deja grădinița pot fi reînscriși începând cu data de 16 mai.

Ministerul Educației a transmis, pentru Ro Educația, că prima oară se primesc dosarele pentru reînscrieri, apoi se fac înscrierile la grupa mică și a altor copii care nu au mai frecventat grădinița. Condițiile pentru depunerea dosarelor sunt aceleași ca în anii trecuți.

Ocuparea locurilor libere după finalizarea etapei de reînscriere se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare, grupa mijlocie și grupa mică. Dacă într-o unitate de învăţământ numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice, potrivit Ministerului Educației.

În limita locurilor disponibile în unitățile de învățământ preșcolar, vor putea fi înscriși la grădiniță inclusiv copii cu vârsta de doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.