Știri generale

Trupa Sex Pistols va reedita cântecul ,,God Save The Queen” (video)

Formația punk-rock britanică Sex Pistols a anunţat reeditarea melodiei-simbol ,,God Save The Queen”. Cântecul va fi relansat pe 27 mai, înainte de Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a, când suverana Marii Britanii împlinește 70 de ani de domnie.

,,Unul dintre cele mai căutate discuri de vinil din istorie revine pe rafturi.”, a transmis trupa Sex Pistols pe contul oficial de Twitter, anunţând reeditarea unui număr limitat de exemplare de vinil ,,God Save The Queen”.

Sursa video: YouTube / Sex Pistols Official

Lansarea discului în 1977, care a împrumutat numele din imnul naţional britanic, a coincis cu Jubileul de Argint al suveranei, reprezentând 25 de ani de domnie.

Comparând monarhia cu un „regim fascist” şi afirmând că regina „nu este o fiinţă”, cântecul a fost interzis de radiouri şi televiziunea publică pentru a nu o ofensa pe suverană şi pe susţinătorii ei. Melodia a ajuns pe locul doi în topurile britanice.

În contextul în care casa de discuri A&M a distrus 25.000 de discuri, doar 1.977 de exemplare din reeditarea A&M vor fi disponibile, pe faţa B fiind melodia ,,No Feeling”.

Al doilea vinil, sub eticheta Virgin, va fi reeditat cu o copertă pe care a fost imprimată opera de artă a lui Jamie Reid cu chipul reginei având ochii şi gura acoperite de titlul cântecului şi numele formaţiei. Pe faţa B a acestui vinil figurează melodia ,,Did You No Wrong”.

Sursa foto: Twitter / Sex Pistols

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.