Învățământ Știri generale

Jill Biden, vizită la Şcoala Gimnazială ,,Uruguay”, alături de Carmen Iohannis şi Sorin Cîmpeanu

Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii a mers sâmbătă la Şcoala Gimnazială ,,Uruguay” din Bucureşti, însoţită de ministrul Sorin Cîmpeanu şi de Carmen Iohannis. Jill Biden a vrut să viziteze unitatea de învăţământ care oferă infrastructura educaţională pentru 100 de elevi refugiaţi din Ucraina.

,,M-a bucurat aprecierea pentru profesorii și elevii români care au dat dovadă de solidaritate, oferind colegilor ucraineni un sentiment de căldură, de normalitate și de stabilitate. M-a bucurat în egală măsură și aprecierea față de proiectul ‘România Educată’, un proiect de țară care vizează în primul rând calitatea și echitatea în educație, proiect prin care poate fi facilitat și un sprijin mai eficient pentru copiii refugiați din Ucraina. Mulțumesc profesorilor și elevilor români și apreciez eforturile profesorilor voluntari ucraineni, precum și eforturile organizațiilor care s-au implicat în primirea copiilor ucraineni.„, a transmis ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Şcoala Gimnazială ,,Uruguay” din Bucureşti a lansat proiectul educaţional ,,Ajutăm elevii din Ucraina”, care se va derula în anul şcolar 2021-2022. 100 de elevi refugiaţi îşi vor desfăşura orele cu tutori de origine ucraineană sau online cu şcoli din Ucraina într-un spaţiu corespunzător’, amenajat şi îngrijit de Fundaţia Inovaţii Sociale ,,Regina Maria”.

Sursa foto: Facebook / Sorin Cîmpeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.