Știri generale

Ministrul Educației a primit lotul olimpic de matematică (galerie foto)

Sorin Cîmpeanu i-a primit, la revenirea în țară, pe tinerii care au participat la Olimpiada Balcanică de Matematică din Cipru. Ministrul Educației i-a felicitat pe câștigătorii medaliilor și pe coordonatorii acestora. Lotul României a obținut locul I pe echipe și șase medalii.

,,M-am bucurat să felicit personal echipa României care a obținut un succes excepțional: 6 medalii și locul 1 pe echipe. Locul 1 detașat, la mare distanță de următoarele echipe.”, a transmis Sorin Cîmpeanu, într-o postare pe Facebook.

Câștigătorii medaliilor sunt elevi din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a:
– Andrei Moldovan (clasa a XI-a) și David-Andrei Anghel (clasa a X-a) – medaliați cu aur;
– Diana Țolu (clasa a XII-a), Robert Dragomirescu (clasa a XI-a) și Andrei-Giovani Chiriță (clasa a X-a) – medaliați cu argint;
– Radu-Andrei Lecoiu (clasa a XI-a) – medaliat cu bronz.

Sursa foto: Ministerul Educației

Lotul a fost coordonat de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și lect. dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara.

La ediția din acest an a Olimpiadei Balcanice pentru seniori (Agros, Cipru, 4-9 mai), prima în format fizic după anul 2019, au participat echipe din 15 state: Albania, Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, România şi Serbia (state membre cu statut permanent) şi Arabia Saudită, Azerbaidjan, Italia, Kazahstan şi Marea Britanie (invitate).

,,În clasamentul țărilor participante, performanțele individuale cumulate au plasat România pe locul 1! Încă o dată, felicitări şi mulţumiri tuturor celor care au contribuit la această performanţă!„, a mai scris ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook / Sorin Cîmpeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.