Social Știri generale

Alivia Petrea, prima reprezentantă a României la concursul Miss Wheelchair World

Alivia Petrea, o studentă la genetică moleculară, este prima participantă din țara noastră la un concurs de frumusețe pentru persoanele aflate în scaun cu rotile. Tânăra, care învață la Universitatea din Iași, va reprezenta România la Miss Wheelchair World 2022, în Mexic.

Alivia Petrea e o tânără ambițioasă, talentată, iubitoare, cu multe idealuri în viață. Adoră artele și să descopere locuri și oameni noi de la care să învețe. Alivia s-a desprins de casa părintească la 14 ani, la 16 ani și-a cumpărat primii pantofi din banii ei și de atunci a realizat tot ce și-a propus chiar dacă unele persoane erau sceptice, potrivit revistei Life.

Tânăra este student la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, unde studiază genetica moleculară. De asemenea, are o diplomă de licență în domeniul biologiei și un master în consiliere de mediu, obținute la aceeași unitate de învățământ superior. Ambiția a făcut-o să termine o facultate și două mastere, iar acum este profesor de biologie și consultant de mediu.

Alivia Petrea a suferit un accident, în urma căruia nu își mai poate folosi picioarele. Cu toate acestea, se numără printre persoanele care se încăpățânează să demonstreze că, într-o lume în care vrei să te bucuri de viață, nu există condiționări. Tânăra susține că, în rutina zilnică, face aceleași lucruri pe care le-ar fi făcut dacă putea merge în picioare și nu se lasă nici atunci când îi este mai greu.

,,Viața e frumoasă și dacă stai jos pe un scaun. Nu sunt lipită de el. Pot să cobor când am chef sau să mă mut pe iarbă pentru un picnic, ori în cadă ca să fac o baie cu spumă sau în mașină ca să conduc pot sta turcește și pot să fac o serie de exerciții fizice…pot face multe. Scaunul e accesoriul meu, mașinica mea cu care accelerez în viață. Scaunul rulant nu reprezintă o condamnare, ci doar o situație din care poți vedea lumea dintr-un alt unghi, o altă perspectivă.„, a declarat Alivia, pentru Life.

Concursul Miss Wheelchair World se organizează anul acesta în luna octombrie, la Rosarito, Baja California, Mexic.

Sursa foto: Facebook / Alivia Petrea, fotograf Dumitru Corban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.