Știri generale

TEHNOLOGIE | Apple testează primul iPhone cu USB-C

Laboratoarele companiei americane Apple au în proces de testare un telefon iPhone care utilizează cablu cu port USB-C, în loc de propriul port, Lightning. Testele au loc în contextul în care Uniunea Europeană implementează un proiect legislativ potrivit căruia toate telefoanele mobile, indiferent de producător, să aibă un încărcător unic.

În urmă cu doar câteva zile, analistul Ming-Chi Kuo spunea că există şanse mari ca Apple să lanseze anul viitor primul iPhone care foloseşte USB-C pentru alimentare şi transfer de date, în locul portului proprietar Lightning. Informația este acum confirmată de Bloomberg, care transmite că gigantul american are produsul în teste.

Potrivit surselor citate, compania Apple şi va dota, treptat, şi alte produse şi accesorii cu USB-C. Acest lucru va aduce un plus în ceea ce priveşte viteza de încărcare şi transferare a datelor pentru iPhone, în timp ce utilizatorii vor aprecia convenienţa unui încărcător pe care să-l poată folosi pentru cât mai multe dispozitive.

Trecerea la USB-C era așteptată de mult de fanii Apple, însă compania pare să aibă alte considerente pentru care să testeze acest tip de port. Este vorba despre o adaptare la viitoare legi, precum cea europeană, care urmează să impună USB-C ca standard unic de încărcare.

Sursa foto: unsplash / Aaditya Ailawadhi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.