#ARTA #Caseta 1 #ECONOMIE #EDUCATIE #POLITICA #STIINTA #TEHNOLOGIE #VIDEO

Neuralink a implantat primul cip în creierul unui om. Anunțul făcut de Elon Musk

Elon Musk, fondatorul companiei Neuralink, a anunțat că primul pacient uman a primit implantul cerebral și este în curs de recuperare.

Administrația Medicamentelor și Alimentelor din SUA (FDA) a dat undă verde companiei în anul 2023 pentru a desfășura primul studiu în care să testeze implanturile pe oameni.

„Primele rezultate arată o detectare promițătoare de creștere neuronală”, a adăugat Musk.

Creșterile reprezintă activitatea neuronilor, adică celulele care folosesc semnale electrice și chimice pentru a trimite informație în creier si corp.

Miliardarul a mai spus că primul produs al companiei sale, numit Telepathy, va permite controlarea unui telefon sau a unui computer „doar prin gândire”, potrivit NYTimes.

Studiul Neuralink va testa interfața wireless creier-computer pentru a evalua siguranța implantului și a robotului chirurgical. Studiul va avea în vedere, de asemenea, funcționalitatea interfeței, care permite oamenilor cu paralizie să controleze dispozitivele cu gândurile, potrivit site-ului oficial al companiei.

Neuralink, amendată pentru că a încălcat regulile Departamentului American pentru Transport

Totuși, la începutul anului 2024, Neurallink a fost amendată pentru că a încălcat regulile Departamentului American pentru Transport (DoT) în legătură cu transportarea materialelor periculoase. În timpul inspecțiilor la sediul companiei din Texas și California în februarie 2023, oficialii DoT au descoperit că Neuralink nu s-a înregistrat ca transportator de materiale periculoase.

Mai mult, oficialii au observat că deșeurile periculoase nu au fost împachetate conform standardelor, inclusiv un lichid inflamabil numit Xylene ce poate cauza dureri de cap, amețeală, confuzie, pierderea coordonării musculare și chiar moarte, potrivit The Guardian.

Un pas important pentru compania valorată la 5 miliarde de dolari

Neuralink a primit aprobare de la FDA în 2023 pentru primul său studiu prin care să testeze implanturile pe oameni , un pas important pentru compania valorată la 5 miliarde de dolari în iunie 2023.

Reprezentanții companiei au anunțat că, în timpul studiului, un robot dezvoltat de Neuralink va insera chirurgical firele „ultra-fine” ale implanturilor ce pot ajuta la transmiterea de semnale în creierul participanților.

Sursa: descopera.ro

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *