#EDUCATIE

Ministrul Educației reacționează la prăbușirea tavanului într-o școală din Sibiu: ‘Este absolut regretabil’

Tavanul căzut într-o școală din Sibiu a fost o problemă serioasă, spune ministrul Educației, Ligia Deca. Ea este foarte tristă că elevii au fost din nou în pericol din cauza școlilor vechi și deteriorate. Incidentul s-a întâmplat la școala gimnazială din comuna Loamneș din județul Sibiu. Patru elevi au fost răniți ușor, dar se pare că nu sunt răni grave. Școala în care s-a întâmplat acest lucru este veche, construită în 1936, dar a fost reabilitată acum două decenii. Ministrul Deca a spus că școala va fi reabilitată din nou pentru a fi sigură pentru copii și pentru profesori.

Clădirea în care s-a întâmplat incidentul nu era considerată cu risc seismic, dar autoritățile vor face o evaluare mai amănunțită. Poliția a deschis un dosar de cercetare penală pentru a afla mai multe despre ce s-a întâmplat. Ministrul a subliniat că este important să se respecte legile și regulile pentru siguranța elevilor.

Ministrul a mai adăugat că raportul Corpului de control în cazul tragediei de la Odorheiu Secuiesc, unde doi copii au murit în urma prăbușirii unei clădiri de internat, a fost finalizat și trimis autorităților pentru investigații suplimentare. Au fost luate măsuri disciplinare împotriva celor responsabili de siguranța elevilor în această situație. Este important să se asigure că astfel de tragedii nu se mai întâmplă în viitor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *